Top 9 Concepte:Cladiri Unice

1. Burj Dubai, Dubai

Terminata fiind doar anu viitor,aceasta uriasa cladire v-a fi cea mai inalta cladire din lume cu nu mai putin de 818 m.

2.Gazprom Headquarters, Russia

Gigantica flacara de sticla de 300 m a unei cladiri va gazdui inaltii functionari in St .Petersburg.Aparent isi v-a schimba culoare de 10 ori pe zi,depinzand de pozitia soarelui.

3.Penang Global City Centre, Malaysia

Enormul proiect se afla in ultimele faze de aprobare dupa care pot incepe lucrarile.Datorita marimi planului lucrarile vor dura aproximativ 15 ani.Cladirea v-a fi incoronata cu 2 turnuri,fiecare avand o inaltime de 200m.Proiectul v-a schimba cu totalitate mica insula Penang.

4. Russia Tower, Russia


Russian Tower v-a fi ce-a mai inalta cladire din Europa,desigur atunci cand v-a fi terminata in 2012.V-a avea o inaltime de doua ori mai mare decat Turnul Eiffel.

5. Residence Antilia, India


Residence Antilia se v-a inalta 245 m de la suprafata pamantului,fiind astfel una dintre cele mai inalte cladiri din orasul respectiv.Aceasta cladire v-a introduce un nou standard in grupa cladirilor "eco zgarie-nori".Etaje intregi vor fi ocupate de cascade si gradini.

6. Regatta Hotel, Jakarta


Producatori spun ca cele 10 turnuri mai mici sunt corabiile pe cand cladire cea mare reprezinta "farul".

7.Cctv Headquarters, China


Cu o modesta inaltime de 234 m cladirea cctv nu o sa fie impresionanta de la distanta , insa forma si designul te v-a lasa cu gura cascata pe putin si v-a fi inca o aditie incredibila la linia de zgarie nori ai Beijingului in timp pentru olimpiada din 2008: forma ,descrisa ca o semi cruce sub forma de z duce la un foarte inalt ,aparent nesustinut colt in frunte. Sa speram ca o sa fie podeaua din sticla acolo.


8. Chicago Spire, Usa


In momentul terminari,fenomenalul Chicago Spire v-a deveni cea mai inalta cladire din lume cu 608 m ai sai.Cladirea v-a domina orizontul orasului.

9. Aqua, Usa



De la indepartare cladirea nu v-a avea nimic deosebit,v-a arata exact ca si un zgarie-nori obisnuit.Deosebirea se observa doar cand o admiri de mai deaproape,apreciindu-i efectul dobandit balcoanelor in diferite ondulatii de sus pana jos.Cladirea se anunta a fi gata in 2009,Chicago.

Source

0 comments: